Kosaram

Items filtered by date: máj. 2017

Kinőtt Babamelegítő Kiscsillagok Adományozása

  • Published in Adni jó
  • Published in

Tudjátok Lányok a Monellonak van egy Mágikus doboza, ahová Ti is bedobhatjátok az ötleteiteket. Már nagyon sok mindenben segítettétek a munkánkat  így tudjuk a termékeinket is minél jobban a Ti igényeitekre formálni. Így született meg a Nyitott kézvégű vagy kézkidugós Babamelegítő Kiscsillagok ötlete, ezért adunk idén gymbag táskát az Élménygyűjtő Piknikplédekhez ajándékba a hagyományos zsák helyett, mert ti kértétek, hiszen sokkal praktikusabb a használata és még sorolhatnánk...

 

Nemrég Fülöp Kinga egy csodálatos kezdeményezéssel keresett meg minket. Kislányának a már kinőtt Babamelegítő Kiscsillagját szerette volna oda ajándékozni egy olyan családnak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Ez a segítő szándék annyira megtetszett nekünk, hogy felvettük a kapcsolatot a Tündérpakk Alapítvánnyal és úgy döntöttünk közzétesszük és lehetőséget biztosítunk más anyukáknak is, erre a támogatási formára.

 

 
De kérlek, ne érezze senki magát kellemetlenül, aki nem tud, vagy különböző okokból (több babát szeretne és félreteszi a tesónk, családon belül ajándékozza tovább, már megvan a jól bevált alapítvány, család, ismerős, szomszéd akinek tovább adja, stb.) nem szeretne ebben részt venni, ez csupán egy lehetőség. Igazából nekünk tudnunk sem kell róla, hiszen a segítség nyújtás direktben a Tündérpakk alapítványon keresztül zajlik majd.
 
A Tündérpakk alapítványról
 
A Tündérpakk alapítványt olyan anyukák koordinálják nap, mint nap, akik maguk is megtapasztalták, milyen az, amikor nincs. Nincs élelem, ruha, játék, ajándék a fa alatt, vagy nincs egy segítő kéz, aki segít eligazodni egészségügyi vagy jogi kérdésekben. Ezért ők úgy döntöttek, hogy szeretettel segítenek krízis helyzetbe került, rossz anyagi körülmények közt élő családoknak ruhákkal, játékokkal, esetenként élelmiszerrel, pelenkával, tisztító és tisztálkodó szerekkel.

Saját autóikkal teszik mindezt, ellenszolgáltatás nélkül. Vidéken élő kérőiknek futárszolgálattal szoktak adományt küldeni, melynek díját ők magunk nem tudjuk vállalni. Ezt minden esetben a kérőnek kell állnia.
Miután ők maguk is gyermekeket nevelnek, családjuk, munkájuk van! Így nem mindig tudnak minden kérésre azonnal reagálni!

Hogyan tudok én is adományozni?
 
A Tündérpakk alapítvány munkáját felajánlásokkal lehet segíteni, ez nem csak Babamelegítő Kiscsillag, vagy bármilyen más Monello babymore termék, hanem bármi lehet. Akár, ha a tavaszi nagytakarítás során találtok olyan jó állapotú dolgokat, amiket már nem használtok, akkor jusson eszetekbe a Tündérpakk Alapítvány.
 
Adományozás esetén a Fb-on üzentben lehet őket a legegyszerűbben elérni. Az adományozás direktben a Tündérpakk alapítványon keresztül történik, ők minden felajánlást lefotóznak, de személyiségi jogok miatt nem minden esetben tudják fotózni az átadást (csak akkor, ha ezt megengedi az adományt kapó család)..

 
Miért pont a Tündérpakk?
 
Olyan alapítványt választottunk, akiket személyesen is ismerünk, tudjuk, hogy valóban jó helyre kerülnek majd a felajánlások, akik igazán hálásak minden féle segítségért, és akik szívvel-lélekkel önzetlenül teszik mindezt. A Tündérpakk Alapítvány szíves és lelke Szomolányi Timi.
Fantasztikus az a munka, amit ő végez nap, mint nap a családja mellett. Minden tiszteletem az övé és a hasonló munkát végző anyukáké.
Bár ismerem Timit, mégis úgy érzem, az a leghitelesebb, ha a saját szavain keresztül ismeritek meg őt, és az ő történetét.

"Amikor kislány voltam, úgy gondoltam soha nem lesz gyerekem, mert nagyon rossz gyerekkorom volt. Apám korán ott hagyott minket, 3 vagyunk testvérek. Anyám évekig egyedül nevelt. Szükségem lett volna az anyámra, de ő mindig dolgozott...
Soha nem számíthattam rá sem anyagilag sem érzelmileg. Pedig néha szükségem lett volna rá! És főleg érzelmileg. Aztán megismerkedett a férjével az anyám és végleg eltávolodtunk egymástól. 13 éves voltam...
15 éves koromban elkezdtem dolgozni és kirepültem otthonról: albérletben laktam és dolgoztam. Aztán 28 éves koromban kimentem Franciaországba dolgozni egy folyami hajóra. Megismertem egy férfit és új családom lett! De mikor a gyerekkérdés felvetődött minden porcikám tiltakozott elenne, nekem gyerek? Dehogy! Nem akarom, hogy olyan rossz élete legyen, mint nekem volt! Ki tudja, milyen anya leszek? Nem volt jó példa előttem!

 

Amikor aztán mégis megszületett Csenge, mindent megtettem, hogy jó legyek, és megpróbáltam minden elvárásnak megfelelni! Nem kaptam ebben támogatást, nem is éltem meg a terhességet és az anyaságot jól. És amikor egyedül maradtunk Csengével, akkor magam hibáztattam, hogy na, ugye én megmondtam: nem vagyok képes családban felnevelni egy gyereket, így ő sem fog engem szeretni, vagy kötődni hozzám, ahogy én sem anyámhoz!
Ha valami rosszaságot csinált, akkor magamat hibáztattam, hogy biztos azért, mert egyedül nevelem, mert csonka családban nő fel, blablabla... 
Amikor viszont megismertem Gyurit, akkor tudtam, éreztem, hogy ő az igazi!
Szép lassan beleszerettem, pedig nem akartam, hogy miattam elhagyja a feleségét. Sőt soha még csak meg sem említettem, nehogy azt gondolja, mennyire akarom, hogy velem, velünk éljen! Minden hétvégét egyedül töltöttünk, és csak vártam, hogy egyszer ez megváltozik, talán. És akartam neki, nekünk szülni, mert tudtam, hogy ő más! Akartam ezt az anyaságot és igazam lett!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen későn találkoztunk, de biztos így volt ez megírva valahol! De remélem sok az időnk és együtt szeretetben és szerelemben tudjuk felnevelni a két kislányunkat - mert most már Ő Csenge életében is az apa. Nagyon szeretem őt! Megadta nekem életem legnagyobb ajándékát! Most már nem terhes az anyaság, nem érzem úgy, hogy szar vagyok!"
(Forrás: Hadas Kriszta jön a baba, http://jonababa.reblog.hu )
 
http://www.tunderpakk.hu
Forduljatok hozzájuk bizalommal!
A pénzadományokhoz a számla szám szövegesen is:
Magnet Bank: 16200120-18541478
Külföldről: IBAN: HU 1816200120-18541478-00000000

Babakedvencek

  • Published in Media
  • Published in

Babakedvencek

 

 
 
Anno amikor Lili pici volt rendszeresen megosztottam Veletek, hogy mik azok a "babatermékek", amiket éppen aktuálisan használunk és nagyon szeretünk. Úgyhogy arra gondoltam, hogy időről időre most is megosztom majd Veletek ezeket, amikor összegyűlik néhány ilyen kedvenc.

 


Magister products avokádós babapopsikrém és hipoallergán fürdő- és testápolókrém

Ezt a két krémet már Lilinél is szívesen használtuk és most Vincénél is. Azért szeretem őket, mert 100%-ban természetes natúrkozmetikumokról van szó és ezek tényleg beváltak nálunk, tényleg nagyon jó kis termékek. Ezt azért írom így, mert sajnos a natúrkozmetikumokkal én kissé hadilábon állok, de ezek tényleg szuperek.

 

Az avokádós popsikrém egy nagyon sűrű és gazdag krém, így kevés is elég belőle. Nem tartalmaz tartósítószert és kőolajszármazékokat, ami mindenképpen pirospont, viszont vannak benne hidratáló összetevők és lanolin is, ami védőréteget képez a baba bőrén, így segít szárazon tartani azt. Eddig szerencsére nem is volt probléma a kipirosodással, vagy irritációval és ez valószínűleg ennek a krémnek is köszönhető.

 

A hipoallergén fürdő- és testápolókrém azért volt már anno is kellemes csalódás számomra, mivel az orvos által felírt fürdetőkrémtől konkrétan a hideg ráz, ráadásul az összetevői sem túl szépen, így viszonylag hamar a kukában landolt... :/ Ennél viszont szó sincs ilyesmiről. A krém alapja a bio shevaj, biokókuszolaj és rizsolaj, így extrém szárazl allergiás és ekcémás bőrön is használható. Remekül tisztít és nagyon finom puha lesz utána a bőr és nem mellesleg nagyon kellemes illata van - éppen ezért (vagy inkább ezért is) még én is szoktam használni néha. :)

 

Ha van kedvetek, nézzetek szét a Magister Products webshopban, mert szuper termékeik vannak - nem csak babáknak.

 

 

 


Monello baby&more PihePuha PelusPárna

Ezeket a szuper, többfunkciós "párnákat" viszont még nem ismertem akkor, amikor Lili kicsi volt. 

 

A párnát azért írtam idézőjelben, mert ezek igazából kisméretű "rongyik", amiknek az egyik a fele a szokásos textilpelus anyagból van, a másik fele viszont színes és hihetetlenül puha. Sokoldalúan használható, tehetjük akár a baba feje alá, de használhatjuk etetéskor, büfiztetéshez, de lehet akár pelenkázóalátét is, vagy csak egyszerű rongyi, hiszen az egyik fele pihe-puha, így minden kisgyerek szívesen öleli magához. Nekem öt darab van itthon, de ha 10 lenne, akkor is folyamatosan használatban lennének, mert annyi mindenre jók és annyira nagyon szeretem őket.

 

Megtaláljátok IDE kattintva.

 


Funkybox törlőkendődoboz

Talán nem kell mondanom, hogy miért is lett kedvenc ez a doboz... segítek: fehér alapon szürke csillagminta, ami ugyebár eléggé intenzíven jelen van a gyerekszoba dekorációjában. Na jó, természetesen nem csak emiatt szeretem ezt a dobozkát. Amikor megkeresett Linda a 2mom webshoptól, gondolkodtam, hogy mit is válasszak a sok szuper dolog közül. Szemeztem ezzel a dobozzal, de úgy voltam vele, hogy ááá, ez annyira felesleges, jó az a doboz, amiben a boltban árulták a törlőkendőt... Nost ezután a mondta után három nappal Lili az egyik hisztije közepette földhöz vágta az a dobozt és tönkrement, úgyhogy így már volt okom arra, hogy ezt a dobozt válasszam. :D Jó, oké, tudom, hogy ez nem olyan must have dolog (mármint hogy csillagok vannak rajta), ami nélkül ne lehetne élni, de meg kell hagyni, hogy jól néz ki és tökéletes kiegészítője a mi gyerkőceinek szobájának. :) Létezik amúgy belőle kisebb verzió is, ami jó választás utazáshoz, de nekünk ez a doboz itthonra tökéletes.

 

Megtaláljátok IDE kattintva.

 


Think King univerzális babakocsi akasztó

Ezt az akasztót szintén a 2mom webshopból választottam és igazából ez is egy "újravásárlás" olyan értelemben, hogy használtam még akkor babakocsi akasztót, amikor Lili hajlandó volt még babakocsiba ülni. Viszont azok műanyag akasztók voltak és sajnos mindkettő eltörött, amikor egyszer egy nehezebb szatyrot akaszottam rájuk... :( És mivel utána már nem nagyon babakocsiztunk, így nem vettem újat, de most, amikor először mentünk ismét babakocsival boltba, éreztem, hogy nagyon kell ez az akasztó. Kisgyerekes anyukák! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, ki az aki nem pakolja meg szinte minden bevásárlásnál a babakocsit? A babakocsi félig-meddig olyan, mint egy bevásárlókocsi, nem...?! :D Sőt hallottam olyanról is, hogy a gyerkőc már nem is nagyon ült a kocsiba, de anyuka vitte mindig magával, mert bevásárláshoz jól jött. :D Elkanyarodtam egy kicsit, a lényeg, hogy ezek az akasztók nagyon praktikusak, nem műanyagból vannak, ami nekem külön öröm és nagyon erős tépőzárral lehet odarögzíteni a kocsihoz. Ráakaszthatunk táskát, szatryot, kulacsot, ha ruhaboltban vásárolunk, akkor ruhákat, szóval szerintem nélkülözhetetlen kis eszköz és természetesen nem csak babakocsin lehet használni.

 

 

 Nálatok mik az aktuális babakedvencek? Mi az, amit
szívesen ajánlanátok másnak is?Szandra

 

Irány a Webshop, megnézem közelebbről a Monello baby&more PihePuha PelusPárnát!

 

Kapcsolódó cikkek:

 

"Hihetetlenül puha" - írta a Masion bloggere

 

Cukimamik pelenkázási tanácsai között a PelusPárna

 

Mommy Mia Unboxing video 2.30-tól az "eszméletlenül puha" PelusPárna

 

Az Anyakanyar anyukái között is népszerű volt ez a sokoldalú puhaság

 

Bora baba pelenkázóján a PelusPárna

 

Pénztárcabarát őszi baba trend a PelusPárna

 

"Szó szerint pihepuha", a Tesztelem bloggere nem akarta abbahagyni a simogatását

 

MiniPill beszámoló a MommyMia Boxról

 

For Her Szandra Első látásra három dolgot is megszeretett a PihePuha PelusPárnában

 

Hordozókendős útirongyi a PelusPárna a Csirek bloggerénél

 

A Mommy Mia Boxban debütált a PelusPárna

 

Sokoldalú puhaság, egyedi újdonság
Subscribe to this RSS feed
   A Monello baby&more© baba - mama termékek olyan praktikus, hiánypótló, minőségi designer textil megoldások, melyeket anyukák közreműködésével, az anyukák igényei szerint terveztünk meg.

Minden termékünk szerzői jogi védelem alatt áll.
 

Bejelentkezés vagy Regisztráció

fb iconLog in with Facebook