Kosaram

3 dolog, ami megkönnyíti a kezdő anyukák első napjait Featured

Az alábbi sorokat a Maison blog írta rólunk

 

http://maison.blog.hu/2015/08/05/3_dolog_ami_megkonnyiti_a_friss_anyukak_elso_napjait

 

3 dolog, ami megkönnyíti a kezdő anyukák első napjait

2015.08.05. 15:03 Bitay Andi

Másfél hete született meg Dávid, ami egyszerre tűnik nagyon rövid időnek, ugyanakkor nagyon hosszúnak is. A napok csak úgy rohannak, és én sehogy sem érem utol magam. Szerencsés vagyok, mert nem mondhatom, hogy kialvatlan lennék, a férjem egész nap segít, mégis egy újszülött mellett minden egyes percnek megvan a maga előre kigondolt feladata. Egész nap listaszerűen pörög a fejemben, hogy ha kicsit le tudom tenni a fiamat, akkor a szabad 1-2 órában mosnom kell, mosogatnom, ennem és így tovább... Ez a fajta végeláthatatlan pörgés bizonyára minden anyuka számára ismerős, ezért fontos, hogy próbáljuk megkönnyíteni a saját dolgunkat, még akkor is, ha csak apróságokról van szó. 

A legfontosabb, hogy legyen valaki, aki akár egész nap tud segíteni és tanácsot adni, amíg kialakul a napi rutin! Ez ideális esetben az apuka vagy a nagymama. Minden nappal egyre könnyebb lesz gondoskodni az apróságról (mondom ezt 9 nap után, de bízom benne, hogy a pozitív tendencia már nem fordul visszájára). Innentől kezdve már az az elsődleges szempont, hogy neki jó legyen, és szerencsére, ami jó a babának, az jó a mamának is. Összegyűjtöttem néhány dolgot, ami a gyakorlatban nagy segítséget jelent, és valamilyen módon könnyebbséget hozott a napjainkba. 

1. Adamo hinta

Régóta szemeztem az Adamo hintával és miután az összes kisgyermekes ismerősömtől azt hallottam vissza, hogy nekik nagyon bevált, az egyik legfontosabb tétel volt a megvásárolandó dolgok listáján. Nem is bántam meg, sőt minden forintot megért. Dávid nagyon jól elvan benne, olykor képes 2-3 órát is végigpihenni benne, alszik vagy nézelődik. 

Pamutvászon anyaga jól szellőzik most a nyári nagy melegben, mozgása pedig állítólag nagyon hasonlít az anyaméhben tapasztalt ingerekhez, ezért érzik olyan jól magukat benne a csecsemők. Sőt, úgy vettem észre, hogy a hasfájáson is segít.

Ez a legmegbízhatóbb bébihinta, amit a Fejlesztőházak és a Heim Pál Gyermekkórház is használ és javasol.

2. Szoptatós alkalmazás a mobilon

Képtelen vagyok fejben tartani az utolsó szoptatás idejét, papírra írni pedig elég macerás, ezért kerestem egy alkalmazást, amiben ezt vezethetem, de ennél sokkal többet találtam. A Breastfeeding - Baby Tracker applikációval csupán egy gombnyomás szopizásnál elindítani a stopper órát, ami méri, hogy melyik mellből mennyi ideig és mikor evett a baba. Így bármikor elég csak rápillantanom és pontosan tudom, hogy mikor jött el a következő etetés ideje. Ugyanígy vezethető benne, hogy mennyit aludt vagy sírt, mikor fürdött és lett tisztába téve, illetve a súlya és a hossza is nyomon követhető. Ha valami hasznos alkalmazás a telefonon, akkor ez az!

Természetesen több ilyen alkalmazás létezik, keressetek rájuk!

3. Monello babamelegítő csillag

Az első Pici Piacon találtunk rá a Monellora, aminek a babamelegítője szerelem volt első látásra. Ez lényegében egy nagyon puha, finom anyagú takaró, ami úgy van kialakítva, hogy könnyedén beledugható a baba feje, karjai és lábai a csillag ágaiba. Villámgyorsan bebugyolálható és nem rúgja le magáról, ráadásul nagyon cuki. 

Olyan esetekben jöhet nagyon jól, amikor például hozzám hasonlóan valaki elfelejti kikészíteni a csecsemő tiszta ruháját, és erre már a pelenkázón pucéran fekvő gyerek mellett jön rá. 

Ez a három most a kedvencem, de nekünk az is nagyon bevált, hogy éjszakára egy éjjeli fényt helyeztünk el a pelenkázó mellé, amit az esti pelenkázás során áhítattal néz sírás helyett. Illetve van egy zenélő kis körhintánk, aminek a csilingelő hangjára azonnal odafigyel. Ezzel már sikerült félbeszakítani jónéhány sírást. 

És nektek mi vált be? Ha van tippetek, írjátok meg a blog Facebook oldalán!

Eszter

Sed a velit vitae nunc porta iaculis. Aliquam tempus rutrum diam, non tincidunt odio pharetra vitae. Nulla facilisi.

Website: www.gavick.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

   A Monello baby&more© baba - mama termékek olyan praktikus, hiánypótló, minőségi designer textil megoldások, melyeket anyukák közreműködésével, az anyukák igényei szerint terveztünk meg.

Minden termékünk szerzői jogi védelem alatt áll.
 

Bejelentkezés vagy Regisztráció

fb iconLog in with Facebook